Details
Klavieren 2 Klavieren
Omvang pedaal 30-tonig
Houtsoort Eiken
Kleur Op aanvraag
Hoogte excl. lessenaar 116 cm
Hoogte incl. lessenaar 140 cm
Breedte 131 cm
Diepte excl. pedaal 60 cm
Diepte incl. pedaal 100 cm
Type klavieren Standaard kunststof klavieren
Type bank Standaard bank
Houten zweltreden 2
Soort registers Tuimelregisters
Aantal registers 36
Koppels 3
Tremulanten 2
Stijlen Romantisch, Symfonisch, Barok, Historisch
Lessenaar Hout
Audio systeem 4.1
Aantal versterkers 4
Sublaag versterkers 1
Aantal luidsprekers 9
Ambiance Posities (Console, Front, Center, Rear)
Geheugenbanken 12
Aantal geheugenplaatsen per bank 6
Aantal muziekdemo's 6
Aantal stemmingen 11
Bass/Brilliance aanpasbaar Ja
Crescendo Instelbaar
Dynamische blaabalg simulator Ja
Voorspraak dynamik Ja
Headphone Equalizer Ja
Aansluitingen Headphones / Aux
Dispositie Specificaties

Bourdon 16’

Prestant 8’

Holpijp 8’

Quintadeen (Flúte Hamronique | S) 8’

Octaaf 4’

Open Fluit 4’

Quint (Violon 8 | S) 2 2/3’

Octaaf 2’

Fluit 2’

Cornet

Cornet (Tertiaan | H )

Mixtuur

Trompet 16’

Trompet 8’

Dulciaan 8’

Tremulant

Koppel ZW/HW

Zwelwerk

Prestant 8’

Fluit (Roerfluit | B +H ) 8’

Viola di Gamba 8’

Vox Celeste 8’

Octaaf 4’

Fluit 4’

Quintfluit 2 2/3’

Woudfluit (Octaaf 2 | B) 2’

Nassard (Sifflet 1 | B+H) 1 1/3’

Sesquialter

Mixtuur (Carillon | H)

Fagot 16’

Trompet (Hobo 8 | S+B) 8’

Vox Humana 8’

Tremulant

Pedaal

Prestant (Fluit 16 | S) 16’

Subbas 16’

Octaafbas 8’

Gedekt 8’

Koraalbas (Fluit 4 | S) 4’

Mixtuur (Quintbas | S+H)

Bazuin 16’

Trompet (Klaroen 4 | S) 8’

Koppel HW/PED

Koppel ZW/PED

De Studio 150 Andante
INRUILSERVICE

Korting bij het inruilen van uw huidige orgel

Bent u toe aan een nieuw orgel? Dan kunt u gebruik maken van onze inruilservice voor korting op een huiskamerorgel uit onze collectie. We taxeren de waarde van uw huidige orgel op een professionele manier.

Meer informatie
Orgel inruilen?

Bent u toe aan een nieuwe orgel? Dan kunt u gebruik maken van onze inruilservice voor korting op een huiskamerorgel uit onze collectie. We taxeren de waarde van uw huidige orgel op een professionele manier.

Meer informatie
Onderhoud

Ook voor onderhoud of reparatie bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u een probleem of storing? Laat het ons weten.

Meer informatie
2 jaar garantie

Wij bieden een gevarieerde collectie in verschillende prijsklassen, van goedkope orgel occasions tot de nieuwste digitale orgels. Waar u ook voor kiest, bij ons bent u bij ieder orgel verzekerd van kwaliteit en 2 jaar garantie op een nieuw orgel en 6 maanden op een occasion.

Meer informatie

ALTIJD SPELEN OP BASIS VAN GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE
De Opus is gebaseerd op de OranjeCore+-technologie. Deze technologie staat garant voor snelle opstarttijden, uitstekende geluidskwaliteit en langdurige betrouwbaarheid. Dat is de doordachte eenvoud van de Opus: het orgel aanzetten en direct spelen. Daarnaast waarborgt de OranjeCore+-technologie, door de convolutiegalm en nieuwe digitale mixer, een optimale geluidsbeleving. Ook voor de organist die graag met een hoofdtelefoon speelt, biedt de Opus een meeslepende stereo-ervaring. Kortom, de Opus biedt met zijn slimme techniek een prachtig geluid, dat de organist elk moment van de dag uitnodigt om te musiceren.

PIJPORGELKLANKEN VULLEN DE HUISKAMER
De Opus beschikt over een krachtig 4.1-audiosysteem. Hierdoor worden alle tonen loepzuiver en overtuigend ten gehore gebracht. Of het nu gaat om een spuckende prestant of een volledig plenum, het audiosysteem met subwoofer zorgt ervoor dat de pijporgelklanken de huiskamer moeiteloos vullen. Ieder touché levert dus een prachtige klank op. De organist voelt aan alles dat zijn orgel ademt, net als een echt pijporgel.

VOLLEDIGE DISPOSITIE GEVULD MET PIJPORGELSTEMMEN
De stemmen die tot klinken komen in de Opus, zijn allemaal opgenomen van authentieke pijporgels. Per samplestijl komt een specifiek pijporgel tot leven. Zo beschikt de romantische samplebank uitsluitend over stemmen van het Vater-Müller-orgel van de Oude Kerk in Amsterdam. In de symfonische samplebank en hoort de organist de klanken van Adema (Raalte) en Cavaillé-Coll (Parijs).De historische samplebank ademt het Hinsz-orgel van de Bovenkerk in Kampen en het Silbermann-orgel uit de Katholische Hofkirche in Dresden klinkt door in de barokke samplebank. Deze authentieke stemmen maken, in combinatie met het realistische windmodel en de levensechte convolutiegalm, de pijporgelbeleving compleet.

UREN SPEELPLEZIER MET DE STIJLVARIABELE DISPOSITIE
De Opus beschikt over vier samplestijlen: romantisch, symfonisch, barok en historisch. Elke stijl beschikt over stemmen van specifieke historische pijporgels. Om elke stem en elke stijl het best tot zijn recht te laten komen, is gekozen voor een dispositie waarin stemmen specifiek gekoppeld zijn aan een bepaalde stijl. Sommige tabregisters beschikken daarom over een dubbele benaming. Zo heeft de organist in de historische samplebank de Tertsiaan (Hinsz-orgel, Kampen) tot zijn beschikking, terwijl via hetzelfde tabregister de Cornet te horen is op de romantische, barokke en symfonische bank. De barokke bank beschikt op het zwelwerk ook over een volledig prestantenkoor. De Flute Harmonique en Violon 8’ zijn opgenomen in de symfonische bank. Zo zorgt de Opus ervoor dat de unieke klankpaletten van de verschillende stijlen optimaal ten gehore kunnen worden gebracht. Dat staat garant voor uren speelplezier.

SOLOSTEMMEN ALS EXTRA DIMENSIE
Naast de gesamplede pijporgelstemmen beschikt de Opus over twee hoogwaardige en natuurgetrouwe solostemmen. Of het nu de warme klank van de panfluit is, of de krachtige klank van de trompet, de solostemmen voegen een extra dimensie toe aan het orgelspel. De solostemmen zijn oproepbaar via duimschakelaars onder het klavier.

LEVENSECHTE CONVOLUTIEGALM
De Opus beschikt over een zeer geavanceerde door Johannus ontwikkelde convolutiegalm. Dankzij vernuftige techniek maakt het orgel gebruik van tot maar liefst 48.000 reflecties per seconde. Hoe meer reflecties, hoe gedetailleerder de geluidsweergave. De zeer nauwkeurige galmopnames van Johannus in wereldberoemde kerken leveren een gigantische schat aan informatie op. De Opus brengt deze informatie tot in het kleinste detail aan het licht. Bij het indrukken van een toets wordt elke afzonderlijke toon met de gekozen galm verrijkt. Het orgel telt in totaal twaalf opgenomen galmen van evenzoveel verschillende kerken, variërend in lengte en spectrum.

DE ORGANIST KIEST ZIJN EIGEN PLEK IN DE KERK
Dankzij de ambiance-optie in het menu van de Opus zijn de twaalf beschikbare convolutiegalmen vanuit verschillende luisterposities in te stellen. Als de organist het directe geluid van het orgel wil horen met de galm op de achtergrond, kiest hij voor de setting ‘console’. Binnen enkele seconden kan hij echter ook wisselen naar een plaats voor, midden of juist achter in de kerk. Zo kiest de organist zelf vanaf welke positie hij het geluid hoort.

EENS EEN OPUS, ALTIJD EEN OPUS
De Opus is al jarenlang het muzikale gezicht van Johannus. Al sinds de jaren ’70 verspreidt de Opus zijn klanken over de wereld. Voor het eerst sinds die tijd is het meubel van de Opus echt veranderd, waardoor het extra compact en strak oogt. Het houten meubel is leverbaar in zes kleuren en is daarmee een waardevolle toevoeging aan ieder interieur. De Opus blijft daarmee een prachtig orgel voor iedere organist. Eens een Opus, altijd een Opus.

Website: Spankracht Ontwerpers