Terug naar overzicht

Nieuwe sampleset Johannus Live: Ruffatti-orgel van de Church of the Epiphany in Miami, Florida, USA

Zodra je de Church of the Epiphany in Miami, Florida (VS) binnenkomt, word je overweldigd door het Ruffatti-orgel, dat precies past bij de unieke architectuur van de kerk!

Het orgel, gebouwd door de Italiaanse pijporgelbouwer Fratelli Ruffatti, is in 2001 gebouwd, verscheept geïnstalleerd in de Verenigde Staten. Het front van de orgelkas is geaccentueerd met ovalen en bogen, wat perfect past bij het interieur van de kerk.

Naast het unieke ontwerp van het orgel is ook de klank zeer indrukwekkend. Het orgel bevat in totaal 3.472 pijpen, verdeeld over 61 stemmen en 41 registers, geïnspireerd op de pijporgelbouwtraditie van gerenommeerde Europese bouwers. Het resultaat is een grote diversiteit aan klanken, die toch heel harmonieus samensmelten en voor een prachtig geheel zorgen.

Het Ruffatti orgel in Miami is een een bekend en geliefd instrument, zowel voor de liturgie in de kerk als voor orgelconcerten. Veel zeer getalenteerde musici hebben al op dit orgel gespeeld, waaronder de jonge organisten die hebben deelgenomen aan de driejaarlijkse Miami International Organ Competition, die wordt georganiseerd door de Church of the Epiphany.

 

Website: Spankracht Ontwerpers