Terug naar overzicht

Nieuwe sampleset Johannus Live: Hinszorgel/Kampen

Het 56 stemmen tellende Hinszorgel in de Bovenkerk van Kampen is bekend bij elke organist. De talloze orgelconcerten en zangavonden bij het historische instrument hebben de generaties door een diepe muzikale indruk achtergelaten. Dit orgel kunt u vanaf nu ook thuis bespelen, op Johannus LiVE.

Ook voor talrijke internationale musici is het instrument een bron van inspiratie geweest, tot op de dag van vandaag. Ze tonen zich zonder uitzondering onder de indruk van het verpletterende uiterlijk. Ook de klankrijkdom van het in 1743 gebouwde orgel, die een brede waaier aan muzikale stijlen faciliteert, spreekt tot de verbeelding. Barokke composities komen uiteraard goed tot hun recht, maar ook symfonische orgelmuziek en de beroemde ‘Hollandse Koraalkunst’ zijn verrassend goed te registreren. Als begeleider van massale samenzang heeft het orgel zijn dienst tevens meer dan bewezen.

De beroemdheid van het orgel zit ‘m niet alleen in uiterlijk en klank. De akoestiek van het in de zestiende eeuw voltooide bedehuis zorgt voor een prachtige inbedding van het geluid: maar liefst zeven seconden verwaaien de klanken door de gotische kruisbasiliek.

Het gebouw zelf is al evenzeer beroemd om zijn schoonheid. Vanaf de overzijde van de IJssel verheft het zich als een machtige vesting boven de stad. Wie de skyline van Kampen ziet, kan niet om de Bovenkerk heen.

In muzikaal opzicht is dat dubbel en dwars het geval: de historische rijkdom van de Hanzestad is in elke pijp van het Hinszorgel terug te horen.

De nieuwe sampleset is vanaf heden bij ons te bestellen.

Bekijk hier al onze Johannus Live modellen.

Heeft u een vraag over de sampleset?
Stel hier uw vraag.

Over ons

Orgelcentrum Andante is het adres voor uw muzikale bezigheden! Onze collectie focust zich voornamelijk op de meest mooie en kwalitatieve huiskamerorgels. Zowel voor nieuwe als tweedehands orgels bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast bieden we ook een collectie kleine blaasinstrumenten.

Openingstijden
Contactgegevens

Industrielaan 26

3903 AD Veenendaal

Website: Spankracht Ontwerpers

Open chat
Waarmee kunnen wij u helpen?
Welkom bij Andante Orgels! Waarmee kunnen wij u helpen?