Terug naar overzicht

(nieuw) Monarke Amsterdam

Met de Monarke Amsterdam haalt u een ongekend veelzijdig, historisch en imposant instrument in huis. Alle stijlen, of het nu barok of romantiek betreft, komen op dit orgel tot hun recht.

De Oude Kerk in Amsterdam en het Vater-Müllerorgel genieten wereldwijd aanzien onder orgelliefhebbers. Bekende namen als Jan Pieterszoon Sweelinck en Feike Asma maakten, elk in hun eigen tijd, muziekliefhebbers van over de gehele wereld met het majestueuze gebouw bekend. Zij, en vele andere grootheden, lieten prachtige orgelklanken door de kerk waaien en in een secondenlange nagalm met het historische gebouw versmelten. Met de Monarke Amsterdam is het mogelijk om zelf in hun voetsporen te treden.


En daarmee is het indrukwekkende drieklaviers hoofdorgel met zijn 54 stemmen nu ook bespeelbaar in uw eigen woonkamer. Hiermee haalt u een ongekend veelzijdig, historisch en imposant instrument in huis. Alle stijlen, of het nu barok of romantiek betreft, komen op dit orgel tot hun recht. Achter het orgel, met zijn karakteristieke versieringen en zeer gelijkende speeltafel, waant u zich direct in de Oude Kerk. Laat u meevoeren naar die mysterieuze plaats, waar toporganisten van over de hele wereld al eeuwenlang hun inspiratie vinden én brengen.

Website: Spankracht Ontwerpers